در هر شغل و حرفهای که باشید متقاعدسازی به پیشرفت شما کمک میکند. حتی در روابط شخصی و خانوداگی نیز میتوانید به کمک این تکنیک روی مخاطبان خود تاثیر بگذارید. در درباره متقاعدسازی و روشهای متداول این تکنیک صحبت شدهاست.
ما به عنوان یک فروشنده نیاز داریم مشتری خود را برای محصولمان متقاعد کنیم.
ما به عنوان پدر و مادر نیاز داریم فرزندان خود را بابت انجام دادن و یا ندادن کارهایی متقاعد کنیم.
ما به عنوان خریدار باید فروشنده را متقاعد کنیم تا از او تخفیفی بگیریم.
ما در جلسه خواستگاری باید بتوانیم والدین طرف مقابل را متقاعد کنیم.
ما در مصاحبه کاری در کنار رزومه با بیان خود، مدیر را متقاعد کنیم تا در آن شرکت استخدام شویم.
ما در کار خود باید بتوانیم مدیرمان را برای افزایش حقوق متقاعد کنیم.
و مثال های بسیاری دیگر که در زندگی و کار نیاز ما به متقاعدسازی را نشان میدهد.
اینها بخشی از اهمیت متقاعدسازی بود و در همه شرایط متقاعدسازی مهارتی است که ما را متمایز میکند.
اول باید دانست که متقاعدسازی چیست ؟ متقاعدسازی مهارتی است که در صورت مسلط شدن به آن بسیاری از مسائل زندگی مان حل میشود و می توانیم رشد قابل توجهی را داشته باشیم.
برای جواب دادن به سوال متقاعدسازی چیست ، ابتدا به تعریفی که ویکی پدیا گفته است میپردازیم:
اقناع نقطه اوج مبحث ارتباطات است. مصدر آن قناعت است و قناعت یعنی بسندگی، سیری، اشباع، بینیازی و به ثمر نشستن و کامل شدن؛ و اینها همه نشانه هایی از پیروزی و رضایت مندی است. بطور کلی اقناع هدف اساسی و غایی همه نوع رفتارهای ارتباطی است. ارتباط موفق و مؤثر آن گونه ارتباطی است که نتیجه دلخواه یعنی اقناع را بدنبال داشته باشد. در این صورت می توانیم به آن ارتباط متعالی نیز بگوییم.
مهمترین ویژگی یک مدیر موفق چیست؟ این مقاله را از دست ندهید!
قبل از شروع صحبت باید به تمرین و طراحی فرآیند متقاعدسازی خود بپردازیم. نیازی به سختگیری بابت طراحی نیست. حتی میتوانید قبل از شروع صحبت کمی در مورد آن فکر کنید و طوری صحبت کنید که طرف مقابل شما متقاعد شود.
طرف مقابل شما میتواند همکار، همسر، فرزند، مدیر و یا هر کسی دیگری باشد. فقط نکته مهم این است که از احساس، منطق و عرف استفاده کنید.
گفتن داستان، حقایق، آمار و استفاده از اعتبار و موضوعی که او نیز قبول دارد کمک میکند فرآیند متقاعدسازی بهتر و سریع تر انجام شود.
ارسطو از فیسوفان یونانی است که بیش از دوهزار سال پیش زندگی می کرده است. آموزه های او آنچنان قدرتمند است که باوجود گذشت هزاران سال هنوز هم کاربردی هستند.
از دیدگاه ارسطو برای تاثیرگزاری و متقاعدسازی دیگران باید به سه مولفه توجه ویژه داشت و تمام صحبتهای خود را براساس این سه مورد قرارداد. این سه مولفه برای متقاعدسازی عبارت است از:
قویترین بخش متقاعدسازی مربوط به احساسات است. طبق گفتهی ارسطو ۶۵ درصد از تاثیرگزاری بیان ما به احساسات مربوط می شود. در صحبت های خود باید به گونهای عمل کنیم که احساسات طرف مقابل تحریک شود و صحبتهای ما برای او تاثیرگزار باشد.
داستان، خاطره، قصه و مثال از مواردی هستند که بخش احساس در متقاعدسازی را شامل میشود. در مقاله داستان در سخنرانی توضیح دادیم که داستان گویی چگونه است و چه قدرتی دارد، حتما مقاله را دوباره مطالعه کنید.
داستان گفتن چنان تاثیرگزار و قدرتمند است طوری که همه میخکوب شنیدن آن میشوند و علاقه دارند که ادامه آن را بدانند.
مغز ما به گونهای طراحی نشده که اطلاعات وارد آن شود. پس زمانی که قصد دارید اطلاعاتی را به کسی انتقال دهید حتما از داستان استفاده کنید.
یک سوم قرآن داستان است. قرآن یکی از بهترین کتابهای آسمانی دنیاست که خداوند برای تاثیرگزاری کلام خود داستانهای بسیاری را بیان کرده است. برای مثال به جای گفتن صبر و ایثار، داستان حضرت ایوب را گفته است.
داستان گفتن به دلیل جذابیت آن سبب میشود طرف مقابل به همه حرفهای ما گوش دهد و این احساس در متقاعد سازی را نشان میدهد. ولی فقط توجه به احساس کافی نیست. احساس در کنار منطق و عرف است که فرآیند متقاعدسازی را کامل میکند. در ادامه منطق و عرف را بررسی می کنیم.
منطق حدود یک چهارم از تاثیرگزاری ما را شامل میشود. درست است که احساس بخش زیادی از متقاعدسازی و تاثیرگزاری کلام را شامل میشود، ولی این دلیل بر بی اهمیتی منطق نیست. منطق بخش مهمی از متقاعدسازی است و باید به آن توجه داشت.
منطق بیشتر شامل آمار، حقایق و استدلال میشود. آمارها و حقایقی که مرتبط با صحبت ما باشد کمک میکند شرایط متقاعدسازی بیشتر انجام گیرد. منطق در کنار احساس فرآیند متقاعدسازی را بسیار بهبود میبخشد.
مثالهایی برای منطق:
استفاده از آمار در رابطه با آن موضوعی که صحبت میکنید.
استفاده از حقیقتی که در رابطه با موضوع متقاعدسازی باید بیان کنید.
در مقاله چطور شروع سخنرانی خوبی داشت؟ درباره ارائه آمار بحث شدهاست
عرف سومین بخش مهم در متقاعدسازی و تاثیرگزاری است. به گفته ارسطو عرف شامل ۱۰ درصد از فرآیند متقاعدسازی است. عرف به معنی اعتباری است که در صحبتهای خودمان از آن استفاده میکنیم.
مخاطب ما به سبب محکم، معتبر و مهم بودن به حرف ما توجه میکند.
برای مثال:
اگر صحبتهای شما پایهی قانونی دارد میتوانید به قانون اساسی و بند خاصی ارجاع دهید. زیرا همه قانون اساسی و بندهای آن را قبول دارند و صحبت شما سبب همین نکته با اعتبار میشود.
یا اگر در جایی هستید که فرد قدرتمندی وجود دارد، میتوانید از صحبتهایی که قبلا یا همان لحظه گفته است استفاده کنید. بیان این نکته به شما اعتبار میبخشد و متقاعدسازی شما بهتر انجام میشود.
این ویدیو را از دست ندهید: مهارت متقاعدسازی
مقاله ۴ کلید برای متقاعدسازی بهتر را هم حتما مطالعه کنید.